X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Lif välkomnar nya medlemmar i styrelsen

8 juni
Foto på Per Öhlén från Sanofi, Kara Brotemarkle från Roche och Georges Dagher från GSK.

På Lifs årsmöte den 31 maj valdes tre nya styrelsemedlemmar in: Per Öhlén från Sanofi, Kara Brotemarkle från Roche och Georges Dagher från GSK. Malin Parkler från Pfizer är fortsatt ordförande.

– Att bli invald i Lifs styrelse gör mig väldigt glad, stolt och förväntansfull, säger Per Öhlén vd för Sanofi Sverige. Genom Lif har branschen en stark röst inom svensk hälso-och sjukvård och kan driva viktiga frågor som gynnar både patienter, vården och Life Science-sektorn. Jag ser fram emot att bidra till att även fortsatt göra Lifs arbete relevant och givande för våra medlemsföretag, med det gemensamma målet att ge så många svenskar som möjligt tillgång till högkvalitativ vård och bästa möjliga behandling.

– Jag är mycket glad över att ingå i Lifs styrelse, kommenterar Kara Brotemarkle Sverige-vd på Roche. Vår bransch är viktig för Sveriges position som ledande Life Science-nation. Lif har möjlighet att vara med och forma framtiden för hållbar, evidensbaserad sjukvård genom bland annat precisionsmedicin och vi fokuserar också på dagens behov genom vårt arbete för att ge patienter bästa möjliga behandlingsresultat genom jämlik tillgång till moderna läkemedel. Detta arbete kräver bred samverkan och jag ser fram emot att representera vår bransch i arbetet med att skapa lösningar tillsammans med de andra aktörerna i det svenska hälso- och sjukvårdssystemet.

– Jag känner mig privilegierad över att ingå I Lifs styrelse, säger Georges Dagher som är vd för svenska GSK. Jag har arbetat i många länder och kan notera att Lif sticker ut med sin inverkan på patienthälsa, sin trovärdighet hos beslutsfattarna och sin involvering i Sveriges sjukvårdsstrategi. Sverige har potential att gå i täten inom evidensgenerering, hållbarhet, precisionsmedicin och många andra områden! Jag ser verkligen fram emot att få bidra till detta viktiga arbete och stärka branschens ledande position inom och bortom Europa. Personligen ser jag det också som ett strålande tillfälle att få möta kunniga människor, öka min förståelse för den svenska sjukvårdsmiljön och ha roligt med fantastiska kolleger.

Lifs nya styrelse

 • Malin Parkler, Pfizer (ordförande)
 • Linn Mandahl, AbbVie (vice ordförande)
 • Anna-Lena Engwall, AstraZeneca
 • Berkeley Vincent, Janssen-Cilag
 • Björn Berglund, Swedish Orphan Biovitrum
 • Georges Dagher, GlaxoSmithKline
 • Jakob Tellgren, Merck Sharp & Dohme
 • Johan Ström, Biogen Sweden
 • Kara Brotemarkle, Roche Pharmaceutical Sweden
 • Karin Järperud
 • Niels Abel Bonde, Novo Nordisk Scandinavia
 • Olav Fromm, Chiesi
 • Per Öhlén, Sanofi
 • Tomer Feffer, Bayer

Adjungerad representant, representerande Innovativa Mindre Life Sciencebolag (IML): Nikolaj Sörensen, Orexo