Lifs traineeprogram

Det behövs fler personer som har insikt i hela det komplexa läkemedelsområdet. Därför startade Lif 2019 en traineeverksamhet för att ge nyutexaminerade en unik tillgång till den forskande läkemedelsbranschens samlade kompetens. Programmet ger dig förutsättningar att efteråt söka dig vidare till anställningar inom läkemedelsföretag, myndigheter och hälso- och sjukvården.

Under våren 2021 öppnar vi ansökan för hösten 2021.

Vi söker dig …

... som har ett brett samhällsintresse och är nyfiken på läkemedelsbranschen och som erhållit din masterexamen det senaste året. Det kan vara från en naturvetenskaplig utbildning inom medicin, biomedicin, farmaci eller så är du civilingenjör, statsvetare eller nationalekonom. Framförallt söker vi dig som tar egna initiativ och driver det egna arbetet framåt. Du är analytisk, serviceinriktad, social, uthållig, nyfiken och beredd på att göra det lilla extra.

Flytande svenska i tal och skrift är ett krav.

Vi tänker att du ser traineeperioden som en unik chans att kick-starta din framtid inom läkemedelsbranschen, styrningen av svensk hälso- och sjukvård eller inom de statliga myndigheterna inom området.

Hos Lif blir väl utfört arbete uppmärksammat och vi hjälper våra anställda att utvecklas för att nå sina mål. Som arbetsgivare är vi lyhörda för dina önskemål och det finns flexibilitet om det är ett område som intresserar dig extra.

Varmt välkommen med din ansökan till #framtidsbranschen.

Fakta om programmet

  • Traineeprogrammet omfattar 18 månaders visstidsanställning på heltid.
  • Programmet är inte kopplat till en framtida anställning på LIF utan syftar till att ge dig en unik förutsättning att finna din framtida anställning inom läkemedelsföretag, myndigheter och hälso- och sjukvården, eller inom Lif.
  • Om du inte är bosatt i Stockholm med omnejd försöker vi hjälpa dig att finna en tillfällig bostad men vi kan inte garantera en sådan.
  • Antagningar görs löpande och nästa antagningstillfälle är maj 2020.
  • Månadslön: 30 000 kronor.

Frågor och ansökan: Åsa Nilsson, ekonomichef på Lif: asa.nilsson@lif.se, tel: 070-3429035.

 


Kort om Lif

Lif är branschorganisationen för de forskande läkemedelsföretagen i Sverige. Vi arbetar för en högkvalitativ vård och tillgången till nya behandlingar genom att stärka den svenska Life Science-sektorn i samverkan med vårdens aktörer, politiker, tjänstemän och patientföreträdare.

Just nu fokuserar vi på att :

  • Sverige ska vara ett europeiskt föregångsland för jämlik tillgång till modern läkemedelsbehandling
  • Sverige ska ha en ledande position i att använda hälsodata för evidens som ger patienter tillgång till läkemedel
  • Läkemedelsbranschen ska vara en erkänd partner för ett hållbart och evidensbaserat hälso- och sjukvårdssystem
Relaterat innehåll
Foto på kontaktpersonen
Åsa Nilsson Ekonomichef
Foto på kontaktpersonen
Karolina Antonov Analyschef

HoS kvalitet och finansiering
Prissättning & Subventionsfrågor
Statistik & RWD

Kontaktperson TLV, Vårdanalys, SBU

Uppdaterad: 12 november 2019