X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Jonas Vikman lämnar sin roll som Lifs samhällspolitiske chef

31 augusti 2022
Jonas Vikman

Efter sju år slutar Jonas Vikman som Lifs samhällspolitiske chef. Under dessa år har han varit tongivande i Lifs arbete med politiska partier och tagit stort ansvar för Lifs internationella arbete. Han har även kontinuerligt jobbat med att inkludera egenvård och förebyggande hälsovård i en breddad diskussion om utvecklingen av hälso- och sjukvården.

– Jonas har varit avgörande i Lifs transformation till en relevant samhällsaktör, med goda relationer och högt förtroende hos beslutsfattande politiker, säger Anders Blanck, vd för Lif. Jonas har också spelat en viktig roll som folkbildare under pandemin, då vi kunde se och höra honom i media beskriva forskning och utveckling av vacciner och mediciner mot covid-19. Jonas kommer vara saknad på Lif, men han kommer att fortsätta att arbeta inom Life Science-området, och jag önskar honom lycka till som strategisk rådgivare.

– Det har varit en otroligt spännande och händelserik period på Lif, med sensationella medicinska innovationer, inte minst inom precisionsmedicin och ATMP, konstaterar Jonas Vikman. Sveriges läkemedelsexport har dessutom nästan fördubblats på tio år och är idag storleksmässigt större än exporten av personbilar. Och när covid 19-pandemin drabbade världen lyckades den internationella läkemedelsbranschen utveckla helt nya covidvacciner och producera dessa i miljarder doser på mycket kort tid.

– Jag ser fram emot att vara del av branschens fortsatta utveckling, som konsult och strategisk rådgivare i egen regi, säger Jonas Vikman. Slutligen vill jag rikta ett stort tack till medarbetare, kollegor och personer inom hälso- och sjukvården som jag mött och samarbetat med under åren på Lif.

Jonas Vikman kommer efterträdas av Peter Leander som blir chef för politik och kommunikation på Lif.