X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Läkemedelsbranschen och digitaliseringen – avsnitt 7

11 mars
Illustration av ett delningsmoln

I finalavsnittet av Lifs digitaliseringspodd avhandlas bl.a. digitalisering ur ett nordiskt perspektiv, virtuella kliniska studier och hur läkemedelsbranschen kan bidra till innovation inom sjukvården. Med Anna-Clara Nord Ekerling och Josefine Envall (Novartis).

På läkemedelsföretagens innovationshubbar utvecklar man digitala lösningar för patienterna och kan skala upp dem både inom och utanför Sverige. I finalavsnittet gästas podden av Josefine Envall, digital innovation manager på Novartis med ansvar för företagets innovationshub Biome.

Gäst nummer två är Anna-Clara Nord Ekerling Nordic, digital manager för onkologi på Novartis. Hon berättar om hur branschen jobbar med digitalisering ur ett nordiskt perspektiv: Vad kan vi lära oss av varandra och var sätter skillnaderna stopp?

Annat som avhandlas är bland annat hur läkemedelsbranschen kan bidra till digital innovation inom hälso- och sjukvården, digitaliseringsläget 2032 och fördelarna med virtuella kliniska studier. Allt på 25 minuter.

Miniserien ”Läkemedelsbranschen och digitaliseringen”

Serien bjuder på en inblick i hur företagen ställer om och hur det digitala både kan utveckla vården och effektivisera den. Här diskuterar experter från Lifs medlemsföretag spännande ämnen som hälsodata, digitala tjänster och den forskande läkemedelsbranschens utmaningar.

Programledare är Lifs digitala expert Magnus Lejelöv.

Lyssna: Alla avsnitt finns här och på de vanliga poddplattformarna.