X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Ledig tjänst: Tekniskt ansvarig på Fass

29 juni
Bild på en man och en kvinna som tittar på uppsatta post it-lappar

Nu söker vi en tekniskt ansvarig till Fass – en av Sveriges mest använda plattformar för läkemedelsinformation. Rollen är nyinrättad, bred och omväxlande med många kontaktytor både internt och externt. Vill du bli en i teamet som utvecklar Fass?

 

Har du en bakgrund som utvecklare, teknisk produktägare/projektledare och är redo för nästa steg i karriären? Har du ett stort eget driv, vill ta eget ansvar och fokusera på att driva utveckling och förändring? Just nu söker vi en tekniskt ansvarig till Fass – en av Sveriges mest använda plattformar för läkemedelsinformation. Rollen är nyinrättad, bred och omväxlande med många kontaktytor, både internt och externt.

Med över 4 miljoner besök per månad är Fass en av Sveriges mest besökta webbplatser med hälso- och sjukvårdsinformation. Visionen för Fass är att såväl hälso- och sjukvårdpersonal som patienter och närstående på ett ställe ska kunna hitta all den information de behöver för en säker läkemedelsanvändning. I visionen för Fass ingår också att bli ett nav för interaktion mellan läkemedelsbranschen och hälso- och sjukvården genom att löpande utvecklas som underleverantör av läkemedelsinformation till olika hälso- och sjukvårdssystem och till tjänster som tillhandahålls av apotek och myndigheter. Fass ägs av Lif, branschorganisationen för forskande läkemedelsföretag verksamma i Sverige, och totalt bidrar 220 företag till innehållet i Fass.

Om Fass

Lifs Fass-team består av fem personer som har ansvar för verksamhetsutveckling och produktutveckling enligt agila metoder och DevSecOps, tekniska vägval som inkluderar bl.a. cloud native teknologier och arkitektur samt informationssäkerhet. Fass befinner sig i en expansiv fas, bland annat genomförs IT-infrastrukturella förändringar som molnmigrering, förberedelser inför lansering av ett nytt API samt modernisering av befintliga appar i ny teknisk plattform, React Native.

Fass målgrupper är allmänhet, patienter, hälso- och sjukvårdspersonal, apotekspersonal samt veterinärer och djurägare. Förutom webbplatsen Fass finns en mobilanpassad sida och tre målgruppsspecifika appar. Läkemedelsföretagen ansvarar för uppdatering av läkemedelsinformationen i Fass och förser vård, omsorg, apotek, patienter, allmänhet med ständigt uppdaterad information om läkemedel. Fass-teamet ansvarar även för Röda webben, en samling tjänster för hantering av reklamationer och indragningar av läkemedel som tagits fram av Lif i samråd med Läkemedelsverket och övriga aktörer i distributionsledet av läkemedel.

Fass är ett nationellt medicinskt informationssystem, NMI, vilket betyder att Fass uppfyller kraven i Läkemedelsverkets föreskrifter och att väsentliga uppdateringar av systemet löpande anmäls till Läkemedelsverket. Klassningen innebär också att Fass uppfyller kraven enligt ISO 13485 – en standard för kvalitetsledning avsedd för medicintekniska produkter som ställer krav på dokumentation såsom upprättande av rutiner och en s.k. teknisk fil, produktsäkerhet samt förvaltning av kvalitetsledningssystemet.

Lifs kontor är beläget i centrala Stockholm i nyrenoverade lokaler. Genom Lifs medlemmar och kontaktnät har Fass tillgång till de viktigaste intressenterna inom läkemedelsbranschen men också den sakkunskap som Lifs kanslis olika experter har.

Om din roll

Tjänsten är nyinrättad och som tekniskt ansvarig kommer du att ingå i Fass-teamet och arbeta i nära samarbete med Fass-chef, Affärsutvecklingsansvarig, Tjänsteansvarig/produktägare för Fass samt i förekommande fall QA-manager. Beslutsvägarna är korta och du rapporterar direkt till Fass-chefen. Fass-teamet arbetar nära sina leverantörer och ingår naturligt i det agila arbetssätt som tillämpas.

Du arbetar självständigt och upprätthåller ett flertal dialoger och kontakter, både internt och externt. Som tekniskt ansvarig för Fass utgör du länken mellan Lif och Fass-teamet och drift- och applikationsleverantörer där tekniska behov och önskemål inventeras, analyseras och omformuleras till konkreta utvecklingsaktiviteter som också innebär styrning av och kravställning mot olika leverantörer. Du har också ett ansvar för att ta fram beställningsunderlag för tekniska utredningar och förstudier kring ny eller förbättrad infrastruktur och/eller funktionalitet samt ta fram annan relevant dokumentation internt, och ta emot, samt i förekommande fall, granska leverantörernas dokumentation.

Omvärldsbevakning är en viktig del av denna tjänst och du blir ansvarig för att bevaka och hålla dig uppdaterad på vilka tekniska trender som kan vara relevanta för Fass tekniska plattform. Som Tekniskt ansvarig för Fass kommer du även att bidra med underlag i samband med verksamhetsplanering och budgetarbete.

Vem söker vi?

Vi söker dig med god samarbetsförmåga och prestigelöst förhållningssätt som är noggrann, ambitiös och strukturerad med förmåga att arbeta metodiskt. Du har ett stort eget driv med förmåga att prioritera och självständigt utföra dina arbetsuppgifter. Du har kunskap om och erfarenhet av agila arbetssätt. Du tycker om att verka i gränsytan mellan verksamhet och IT, har ett stort intresse för nya tekniker samt ett tydligt säkerhetstänk. Du är också lyhörd för vad affärsverksamheten, marknaden och användaren efterfrågar. Du har även förmåga att avgöra Lifs behov av IT-stöd samt att bedöma teknisk kompetens inför anlitande av IT-konsulter.

För att kunna bli framgångsrik i rollen ser vi att du har en IT-utbildning på universitetsnivå och därefter erfarenhet som utvecklare och teknisk produktägare/projektledare, gärna med fokus på affärskritiska webbsiter och/eller webbapplikationer och gärna cloud-baserade lösningar.

Du kommer att arbeta både med utveckling av befintliga lösningar och i helt nya utvecklingsprojekt. I rollen ingår att från vår långsiktiga färdplan, ta fram mål och bryta ned till utvecklingsinitiativ och krav samt planera in utvecklingsbara delar tillsammans med teamet och IT-leverantörerna. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska, i både tal och skrift.

Utbildning och erfarenhet

För denna roll krävs att du har en examen från högskola eller universitet och är flytande i svenska och engelska. Du har en stark teknisk bakgrund med omkring 5–7 års erfarenhet av systemutveckling, systemarkitektur, moderna automatiserade utvecklingsprocesser, agila metoder och informationssäkerhet.

Kvalifikationer vi vill att du har är:

 • Gedigen kompetens inom DevSecOps/arkitektur/systemutveckling
 • Kompetens inom agila metoder såsom Scrum, Kanban, XP
 • Kompetens inom modern drift och övervakning samt tillhörande processer
 • Kompetens icke-funktionell kravställning inom IT och uppföljning av IT-leverantörer
 • Grundläggande kompetens inom Cloud-teknologier
 • Grundläggande kompetens inom informations- och cybersäkerhet
 • Grundläggande kompetens inom klientramverk och webbteknologier

Det är även önskvärt med grundläggande kompetens inom moderna automatiserade CI/CD pipelines och tillhörande verktyg.

Meriterande är:

 • Kunskaper i samt erfarenhet av ITIL
 • Kunskaper i samt erfarenhet av AWS
 • Erfarenhet av att ha drivit agil utveckling som Product Owner eller Scrum Master
 • Erfarenhet av att sätta upp KPIer, mäta och följa upp resultat
 • Erfarenhet av arbete med offshore-leverantörer
 • Erfarenhet av standarden FHIR

Korta fakta om jobbet

 • Omfattning: Heltid
 • Varaktighet: Tillsvidare
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning

Ansökan

Sista dag för ansökan är den 31 augusti 2021 men intervjuer kan göras löpande innan dess.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anna Wessling, chef för Fass på telefon 0735-31 12 35.

Dina ansökningshandlingar – personligt brev och CV – skickar du till anna.wessling@lif.se.

GDPR – så här behandlar vi dina personuppgifter

 

Foto på kontaktpersonen

Chef Fass och Röda webben

Kontaktperson i frågor som rör eHälsomyndigheten och Inera

Medlem i:
Strategigrupp LiiV - eHM, TLV, LV och LIF