X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Ledig tjänst: Tech Lead på Fass

29 juni
Bild på två män och en kvinna som tittar på uppsatta post it-lappar

Nu söker vi dig som vill bli Tech Lead på Fass – en av Sveriges mest använda plattformar för läkemedelsinformation. Rollen är nyinrättad, bred och omväxlande med många kontaktytor både internt och externt.

 

Har du en bakgrund som utvecklare, teknisk produktägare/projektledare och vill följa och personligen växa med en av Sveriges vassaste och största informationsplattformar inom medicin? Har du ett stort eget driv, vill ta eget ansvar och fokusera på att driva utveckling och förändring i vår nya molnmiljö? Sök tjänsten som Tech Lead hos oss på Fass. Rollen är nyinrättad och är central i Fass fortsatta resa mot en sofistikerad teknikplattform i AWS.

Med över 4 miljoner besök per månad är Fass en av Sveriges mest besökta webbplatser med hälso- och sjukvårdsinformation. Målet för Fass är att såväl hälso- och sjukvårdpersonal som patienter och närstående på ett ställe ska kunna hitta all den information de behöver för en säker läkemedelsanvändning. I visionen för Fass ingår att bli ett nav för interaktion mellan läkemedelsbranschen och hälso- och sjukvården genom att löpande utvecklas som underleverantör av läkemedelsinformation till olika hälso- och sjukvårdssystem och till tjänster som tillhandahålls av apotek och myndigheter. Fass ägs av Lif, branschorganisationen för forskande läkemedelsföretag verksamma i Sverige, och totalt bidrar 220 företag till innehållet i Fass.

Om Fass

Lifs Fass-team består av fem personer som har ansvar för verksamhetsutveckling och produktutveckling enligt agila metoder och DevSecOps, tekniska vägval som inkluderar bl.a. Cloud Native-teknologier- och arkitektur samt informationssäkerhet. Fass befinner sig i en expansiv fas, bland annat genomförs IT-infrastrukturella förändringar som molnmigrering, utveckling av ett nytt API samt utveckling av appar i ny teknisk plattform baserad på React Native.

Läkemedelsföretagen ansvarar för uppdatering av läkemedelsinformationen i Fass och genom plattformen får vård, omsorg, apotek, patienter och allmänhet tillgång till korrekt läkemedelsinformation dygnet runt.

Fass är ett nationellt medicinskt informationssystem, NMI, vilket betyder att Fass uppfyller kraven i Läkemedelsverkets föreskrifter och att väsentliga uppdateringar av systemet löpande anmäls till Läkemedelsverket.

Lif lägger stor vikt vid att erbjuda de bästa arbetsförhållandena genom bland annat flexibla arbetstider och ett förmånligt friskvårdsbidrag. Lifs kontor är beläget i centrala Stockholm i nyrenoverade lokaler som samlar många av aktörerna inom Life Science. Genom Lifs medlemmar och kontaktnät har Fass tillgång till de viktigaste intressenterna inom läkemedelsbranschen men också den sakkunskap som Lifs kanslis olika experter har.

Om din roll

Som Tech Lead ingår du i ett tvärfunktionellt agilt team där du identifierar tekniska behov och tar fram förslag på krav, utvecklingsaktiviteter och tekniska lösningar tillsammans med andra teammedlemmar. Allt arbete prioriteras i enlighet med Scrum och du kommer arbeta nära Lifs produktägare för att styra och följa upp iterationerna. Beslutsvägarna är korta och du rapporterar direkt till Fass-chefen.

Omvärldsbevakning är en viktig del av denna tjänst och du blir ansvarig för att bevaka och hålla dig uppdaterad på vilka tekniska trender som kan vara relevanta för Fass tekniska plattform. Som Teach Lead kommer du även att bidra med underlag i samband med verksamhetsplanering och budgetarbete.

Vem söker vi?

Vi söker dig med god samarbetsförmåga och prestigelöst förhållningssätt som är noggrann, ambitiös och strukturerad med förmåga att arbeta metodiskt. Du har ett stort eget driv med förmåga att prioritera och självständigt utföra dina arbetsuppgifter. Du har kunskap om och erfarenhet av agila arbetssätt. Du tycker om att verka i gränsytan mellan verksamhet och IT, har ett stort intresse för nya tekniker samt ett tydligt säkerhetstänk. Du är också lyhörd för vad affärsverksamheten, marknaden och användaren efterfrågar. Du har även förmåga att avgöra Lifs behov av IT-stöd samt att bedöma teknisk kompetens inför anlitande av IT-konsulter.

För att kunna bli framgångsrik i rollen ser vi att du har en IT-utbildning på universitetsnivå och därefter erfarenhet som utvecklare och teknisk produktägare/projektledare, gärna med fokus på affärskritiska webbsiter och/eller webbapplikationer och gärna cloud-baserade lösningar.

Du kommer att arbeta både med utveckling av befintliga lösningar och i helt nya utvecklingsprojekt. I rollen ingår att från vår långsiktiga färdplan och IT-strategi, ta fram mål och bryta ned till utvecklingsinitiativ och krav samt planera in utvecklingsbara delar tillsammans med teamet och IT-leverantörerna. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska, i både tal och skrift.

Utbildning och erfarenhet

För denna roll krävs att du har en examen från högskola eller universitet och är flytande i svenska och engelska. Du har en stark teknisk bakgrund med omkring 5–7 års erfarenhet av systemutveckling, systemarkitektur, moderna automatiserade utvecklingsprocesser, agila metoder och informationssäkerhet.

Kvalifikationer vi vill att du har är:

 • Gedigen kompetens inom DevSecOps/arkitektur/systemutveckling
 • Kompetens inom agila metoder såsom Scrum, Kanban, XP
 • Kompetens inom modern drift och övervakning samt tillhörande processer
 • Kompetens icke-funktionell kravställning inom IT och uppföljning av IT-leverantörer
 • Grundläggande kompetens inom Cloud-teknologier
 • Grundläggande kompetens inom informations- och cybersäkerhet
 • Grundläggande kompetens inom klientramverk och webbteknologier
 • Grundläggande kompetens inom moderna automatiserade CI/CD pipelines och tillhörande verktyg.

Meriterande är:

 • Kunskaper i samt erfarenhet av ITIL
 • Kunskaper i samt erfarenhet av AWS
 • Erfarenhet av att ha drivit agil utveckling som Product Owner eller Scrum Master
 • Erfarenhet av att sätta upp KPIer, mäta och följa upp resultat
 • Erfarenhet av arbete med offshore-leverantörer
 • Erfarenhet av standarden FHIR

Korta fakta om jobbet

 • Omfattning: Heltid
 • Varaktighet: Tillsvidare
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning

Ansökan

Sista dag för ansökan är 4 oktober 2021 men intervjuer kan göras innan dess.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anna Wessling, chef för Fass på telefon 0735-31 12 35.

Dina ansökningshandlingar – personligt brev och CV – skickar du till anna.wessling@lif.se.

 

GDPR – så här behandlar vi dina personuppgifter

 

Foto på kontaktpersonen

Chef Fass och Röda webben

Kontaktperson i frågor som rör eHälsomyndigheten och Inera

Medlem i:
Strategigrupp LiiV - eHM, TLV, LV och LIF