X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Lotta Liljelund till Lif

30 november 2021
Bild på Lotta Liljelund

Från november arbetar Lotta Liljelund deltid på Lif som sakkunnig inom olika EU-relaterade frågor samtidigt som hon fortsätter att vara chef över public affairs vid Novartis Sweden där hon arbetat sedan 2020.

Lotta Liljelund har erfarenheter från forskningsfinansiärer, internationellt arbete på både social- och näringsdepartementet samt på svenska ambassaden i Beijing. Under hösten 2019 var hon vikarierande vd på Swecare. Under tiden på näringsdepartementet ansvarade hon för koordinering av arbetet kring europeisk industripolitik under det svenska EU-ordförandeskapet 2009.

Sverige har på nytt ordförandeskap i EU:s ministerråd våren 2023, en period med många för Life Science-branschen viktiga pågående EU-förhandlingar.

– Vi ser att Lottas internationella erfarenheter och inte minst erfarenheterna från Sveriges förra ordförandeskapsperiod blir en stor tillgång när vi på Lif intensifierar arbetet inför Sveriges nästa ordförandeskapsperiod då bland annat resultatet av översynen av EU:s läkemedelslagstiftning, ”EU Pharmaceutical Strategy”, ska förhandlas, säger Lifs vd Anders Blanck.