X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Framtidens hälsa: Kliniska prövningar – från patientens och vårdens perspektiv

20 oktober 2021 kl. Kl 08:30–10:00, frukost serveras från kl 08:00
Wenner-Gren Center, Sveavägen 166 i Axel Wenner-Grensalen (bottenplan).
Anordnas av: Stockholm Science City
Sista anmälningsdatum: 12 oktober 2021
Kontaktperson:

christina.jagare@ssci.se

Kliniska studier är nödvändiga för att utveckla hälso- och sjukvården. Det är till stor nytta för patienter och kan vara direkt avgörande för en patients överlevnad. En målsättning i regeringens nationella strategi för life science är att öka antalet kliniska studier i Sverige och på regional nivå drivs flera initiativ för att underlätta genomförandet av dessa.

Men vilka flaskhalsar finns på vägen? Hur kan vårdpersonal få stöd i sitt forskningsarbete? Vad krävs för att fler patienter i alla delar av Sverige ska kunna delta i studier av nya läkemedel? Hur når vi ett läge där hälso- och sjukvården snabbare kan införa nya effektiva behandlingar? 

Varmt välkomna till ett panelsamtal med fokus på möjligheter och utmaningar kring kliniska studier utifrån både patienters och hälso- och sjukvårdens perspektiv.

I PANELEN

  • Margareta Haag, ordförande, Nätverket mot cancer
  • Frida Lundmark, Sakkunnig policy, Lif – de forskande läkemedelsföretagen
  • Sofia Sibia, Projektledare Forskning, utbildning och innovation (FoUI) & Regional samordnare Forum Stockholm-Gotland, en del av Kliniska Studier Sverige, Karolinska Universitetssjukhuset
  • Elham Hedayati, Överläkare vid Bröstcentrum, Tema Cancer & Koordinator för kliniska prövningar, Karolinska Universitetssjukhuset

MODERATORER

Andreas Namslauer och Filippa Kull, Stockholm Science City

 

Läs mer och anmäl dig på Stockholm Science Citys hemsida.