X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Strokevårdens framsteg och framtid

Stroke är en av de vanligaste dödsorsakerna i Sverige och leder dessutom till funktionsnedsättningar hos en stor andel av de som överlever. Glädjande nog har aktiv behandling av riskfaktorer som högt blodtryck och förmaksflimmer lett till färre strokefall. Förbättrat akut omhändertagande har också bidragit till att effekterna av stroke kan begränsas.


Dessutom hjälper prioriteringar i ambulanssjukvård och tillgänglig bilddiagnostik tillatt välja mellan de olika åtgärder som kan minimera konsekvenserna av den stroke som inträffat. Därefter vidtar den angelägna rehabiliteringen. Hur har strokevården utvecklats och hur ser framtiden ut? På strokedagen den 11 maj arrangerar Lif ett seminarium om hur läkemedel, medicinteknik och omhändertagande kan kombineras för bästa möjliga prevention samt behandling under och efter en stroke.


Deltar i programmet gör: 


Magnus Esbjörnson, strokeläkare vid Hässleholms sjukhus och medlem i nationella arbetsgruppen för stroke inom regionernas kunskapsstyrning
Lise Lidbäck, förbundsordförande Neuro
Dag Larsson, sakkunnig Lif
Jesper Petersson, professor i neurologi och forskningschef Region Skåne
Anders Blanck, vd Lif

Moderator: Lisa Kirsebom, vetenskapsjournalist


Tid: den 11 maj kl. 13–14
Plats: Digitalt. 

Anmäl dig här

Länk till sändningen