X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Webbinar: Hur säkerställer vi läkemedel till covid-19-patienterna?

27 maj 2020 kl. 11.00-11.45
Webbinar
Anordnas av: LIF
Kontaktperson:

Peter Leander, peter.leander@lif.se

Under våren bjuder LIF – de forskande läkemedelsföretagen in till flera live-webbinar om hur läkemedelsbranschen arbetar med att bistå hälso- och sjukvården under coronapandemin.

Den 31 januari diagnosticeras det första svenska fallet på länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Dagen efter, den 1 februari ger WHO sjukdomen namnet covid-19 och den 11 mars klassar de utbrottet som en pandemi. Runt om i världen har det därefter genomförts enorma ansträngningar för att förhindra spridningen av coronaviruset samt att vårda dem som drabbats. Det enda som kan skydda oss mot coronavirusets framfart är vacciner. Nu ställs allt hopp till forskningen.

Detta är det andra seminariet i vår webbinarserie är en genomgång av hur läkemedelsbranschen i samverkan med SKR, läkemedelsdistributörer mfl säkerställer tillgången till läkemedel för covid-19-patienterna.

Innehåll: Intensivvårdsplatserna har byggts ut och behovet av läkemedel är extremt stort. Webbinariet beskriver hur läkemedelsbranschen i samverkan med SKR, läkemedelsdistributörer mfl säkerställer tillgången till läkemedel för covid-19-patienterna. 

Ingen föranmälan krävs.
Gå in på denna länk onsdag 27 maj kl 11.00.

Spara mötet i min kalender.