X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

5 november 2024 kl. 09.15–10.45
Citylife, Sveavägen 63, Stockholm + digitalt
Anordnas av: Lif, ASCRO och NASTRO
Sista anmälningsdatum: 2 november 2024

Lanseringsfrukost: Vägledning – viktiga framgångsfaktorer när kliniska läkemedelsprövningar initieras och genomförs i Sverige

För att stärka Sveriges konkurrenskraft inom utvecklingen av nya läkemedel måste förutsättningarna för kliniska läkemedelsprövningar vara optimala. Lif, ASCRO och NASTRO har nyligen lanserat en vägledning som ska förbättra samarbetet kring prövningar inom onkologi och hematologi på universitetssjukhusen. Genom att identifiera framgångsfaktorer och tydliga riktlinjer kommer den bidra till ett smidigare genomförande och på så sätt öka Sveriges attraktivitet som prövningsland. 

Den 5 november hålls ett lanseringsseminarium där vi presenterar vägledningen. Vi diskuterar också det arbete som just nu pågår för att flytta fram Sveriges positioner inom kliniska prövningar och hur det kan stärka vår konkurrenskraft på life science-området.

Deltagare

Sofia Wallström, vd Lif
Peter Asplund, projektledare för Swetrial på Läkemedelsverket
Helena Lüning, ASCRO
Annika Baan, NASTRO
Ida Solvang, Lif

Anmälan

Tid och plats: Seminariet hålls på Citylife, Sveavägen 63, Stockholm. 

Frukost serveras från kl. 08.30 och programmet pågår mellan kl. 09.15 och 10.45. För de som inte har möjlighet att delta fysiskt livesänds seminariet digitalt.

Anmäl dig för att delta fysiskt eller digitalt. Sista anmälningsdag för fysiskt deltagande är den 30 oktober.

Anmälan fysiskt deltagande

Anmälan digitalt deltagande