X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Decentraliserade processer i kliniska prövningar

Region Stockholm bjöd in till seminarium med presentation och panelsamtal på ämnet decentralisering i kliniska prövningar. Seminariet tog utgångspunkt i kunskapsmaterialet; Decentraliserade processer i kliniska prövningar, som är framtaget i samarbete mellan Uppsala Clinical Research Center, Region Stockholm och Lif.

Decentraliserade kliniska prövningar (DCT) innebär att ett eller flera moment i prövningen utförs på distans. Att införliva decentraliserade komponenter i kliniska prövningar har potential att underlätta och förbättra genomförandet, vilket möjliggör valmöjligheter och flexibilitet för patienter och prövare.

Detta seminarium tog utgångspunkt i kunskapsmaterialet; Decentraliserade processer i kliniska prövningar, som är framtaget i samarbete mellan Uppsala Clinical Research Center, Region Stockholm och Lif. Materialet är baserat på samlade erfarenheter och går igenom komponenter för decentralisering.

Seminariet gavs i hybrid med möjlighet att delta både på plats och via länk.

Agenda

  • Introduktion till kunskapsmaterialet Decentraliserade processer i kliniska prövningar (materialet skickas med bokningsbekräftelse)
    Mats Thoring (Bayer)
  • Dialog om möjligheter och utmaningar för decentraliserade processer i Sverige utifrån från prövar- och sponsorperspektiv
    Elham Hedayati (Karolinska Uni.sjukhuset) och Sandra Funning-Schedin (Roche)
  • Panelsamtal om utvecklingen av decentraliserade processer i kliniska prövningar och vägen framåt
    Frida Lundmark (Lif), Mårten Wendt (Läkemedelseverket), Jonas Oldgren (UCR), Johan Franck (Region Stockholm)