Vill du vara med och förvalta och vidareutveckla Fass? - ett av Sveriges mest använda informationssystem

1 november 2017

Fass är idag ett av Sveriges mest använda system som dagligen används av hälso- och sjukvårdspersonal för aktuell information om läkemedel. Deltagande företag ansvarar för uppdateringarna och förser vård, omsorg, apotek, patienter, allmänhet med flera med ständigt uppdaterad information om läkemedel. Fass-texter och bipacksedlar finns även tillgängliga via mobila enheter som smartphones och läsplattor och som app för vårdpersonal och veterinärer. Fass har under åren utvecklats till ett av Sveriges starkaste varumärken. Bakom Fass står Läkemedelsindustriföreningens Service AB, LIF.

LIF förstärker Fass-verksamheten med en ny tjänst.

LIF söker nu en medarbetare med apotekarutbildning eller motsvarande för en tillsvidare anställning på heltid. Du kommer att ingå i ett team som arbetar med Fass och som idag består av fyra personer. Tjänsten bygger till stor del på den farmaceutiska kompetensen men innebär även en stor variation av arbetsuppgifter inom projekt och förvaltning.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Arbeta i team med förvaltning och vidareutveckling av Fass
  • Bevaka och hantera inkommande ärenden som ska bedömas utifrån såväl farmaceutiska som regulatoriska aspekter
  • Förvalta och kvalitetssäkra informationen i Fass
  • Bidra i behovs- och kravinsamlingsarbetet samt vid behov genomföra utredningar
  • Delta i utvecklingsprocessen som verksamhetens representant
  • Utföra acceptanstester
  • Bidra med sakkunskap inom det farmaceutiska området t ex i remissvar och utredningar, olika typer av projekt, delta på utställningar i olika sammanhang samt på interna såväl som externa möten.

Kvalifikationer

Du bör vara en drivande, flexibel och operativ person som tycker om att arbeta såväl självständigt som i tätt samarbete med kollegor och externa samarbetspartners. Du bör ha erfarenhet från farmaceutiskt arbete inom läkemedelsbranschen, apotek, hälso- och sjukvård och/eller myndighet. Du har ett starkt intresse av att verka i gränsytan mellan IT och farmaci, är noggrann och analytisk, och behärskar såväl svenska som engelska i tal som skrift. Du planerar och organiserar ditt arbete på ett strukturerat sätt.

Meriterande är:

  • Kunskap om informationsflöden i system inom hälso- och sjukvårdsområdet
  • Kunskap om regulatoriska krav inom läkemedelsbranschen
  • Erfarenhet av projekt-, förvaltnings- och utvecklingsarbete av system från ett verksamhetsperspektiv

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Ansökan ska vara LIF tillhanda senast den 27 november 2017.

Har du frågor? Kontakta Anna Wessling som är chef för Fass. Dina ansökningshandlingar - personligt brev och CV - skickar du till anna.wessling@lif.se. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Tjänsten är baserad i centrala Stockholm. Tillträde snarast efter överenskommelse.

 

Läkemedelsindustriföreningens Service AB, LIF är branschorganisationen för forskande läkemedelsföretag verksamma i Sverige. LIF företräder ca 90 företag vilka står som tillverkare för ca 80 % av alla läkemedel som säljs i Sverige. LIF är även en service organisation för att stödja sina medlemsföretag. Webbsidor som drivs och utvecklas av LIF är bl a LIF.se, Fass.se, Reklamera läkemedel.se och webbtidningen LIFe-time.se.