X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Sveriges läkemedelsexport fortsätter att öka

27 februari 2018

Sverige är ett läkemedelsexporterande land. SCBs senaste statistik visar att ökningen fortsätter, både i volym och i värde, för helåret 2017. Värdet av Sveriges läkemedelsexport är nu mer än 74 miljarder kronor.

– Det är mycket glädjande att Sverige fortsätter att stärka sin position som exportland för läkemedel. Vi har en mycket stark läkemedelssektor i Sverige, med både forskning och tillverkning, säger Jonas Vikman, samhällspolitisk chef på LIF.

– Sverige som land fortsätter att gå plus på läkemedel, eftersom importen är betydligt mindre än exporten. En bransch med positivt handelsnetto är bra för Sveriges ekonomi, och en stark läkemedelssektor är bra för utvecklingen av arbetsplatser och för de anställda. Men utvecklingen av nya läkemedel är i grunden allra mest centralt för patienterna och sjukvården, tillägger Jonas Vikman.