Niklas Karlberg ny LIF-ordförande

5 juni 2015

Vid årsstämman i Läkemedelsindustriföreningen den 5 juni valdes Niklas Karlberg, Novartis, till ny ordförande efter Robert Ström. Karlberg har suttit i LIF:s styrelse sedan 2008.

– Jag är först och främst väldigt glad och stolt över att ha fått det här förtroendet, säger Niklas Karlberg. Det ska bli både spännande och roligt att få bygga vidare på det goda arbete som Robert har gjort de senaste två åren. Även om LIF har utvecklats till att bli en mycket viktig och trovärdig partner inom svensk hälso- och sjukvård så finns det mycket kvar att göra.

– Under de senaste åren har svensk sjukvård halkat efter övriga Europa vad gäller att ta till sig och använda ny innovation som bevisligen hjälper patienter till ett bättre liv. Som ny ordförande är min målsättning att LIF ska kunna vara med och vända denna oroväckande trend. Vi vill vara med och utveckla svensk sjukvård och möjliggöra att patienter i Sverige får minst lika bra tillgång till nya behandlingar som våra europeiska grannar, säger Karlberg.

Årsstämman valde också övriga styrelseledamöter för det kommande året:

Omval:
Anders Göransson, Amgen
Anna-Kaija Grönblad, Sanofi
Jacob Tellgren , MSD
Karsten Jung, Roche
Klaus Langhoff-Roos, Novo Nordisk
Lars Johansson, Janssen
Malin Parkler, Pfizer
Ulf Hultquist, CSL Behring

Nyval:
Henrik Wulff, Bayer
Linn Mandahl Skepp, Takeda Pharma
Niclas Karlsson, GlaxoSmithKline
Stefan Woxström, AstraZeneca (Vice Ordförande)