X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

”Mötesplats Läkemedel” – speed-dating om kommande läkemedelsnyheter

10 september 2018

170 snabba korta möten blir det när LIFs Stockholmsgrupp för andra gången sammanför läkemedelsföretag och Stockholms läns läkemedelskommittés expertråd.

Mötesplats Läkemedel är ett samarbete mellan Stockholms läns läkemedelskommitté (SLK) och LIF – de forskande läkemedelsföretagen. Totalt deltar över 200 personer i de olika mötena, läkare från de SKLs 21 expertråd och företrädare för de forskande läkemedelsföretagen. Syftet är att utbyta information om väntade väsentliga nyheter för etablerade och kommande läkemedel.

- Konceptet har tagits fram i Skåne och genomförs redan i samverkan med Region Skåne och Region Östergötland, berättar Dag Larsson, ansvarig för regionala frågor på LIF. Det är korta möten så det handlar om att snabbt kunna lyfta fram de nya läkemedlens potential och hinna få feedback från vården på hur framtida användande ska ske.

Formen testades i Stockholm i mindre skala förra året och utfallet blev så bra att mötet nu upprepas, men nu med fler deltagare och i LIFs egna lokaler.

- Företagen får möta Stockholms läns läkemedelskommittés expertråd och kan berätta om hur produkten ska göra nytta, pågående studier och utveckling och få vårdens perspektiv på vad som är viktigt för just den indikationen. Vården å sin sida får tid på sig att anpassa och förbereda eventuella rekommendationer, berättar Dag Larsson. Expertråden har möjlighet att följa upp intressanta nyheter genom fortsatt utbyte med respektive företag.

Mötesplats Stockholm äger rum 12 september i LIFs egna möteslokaler, City Life.