LIF söker en medarbetare till Fass

8 april 2019

Vill du vara med och förvalta och utveckla Fass? - Ett av Sveriges mest använda informationssystem för läkemedelsinformation.

Fass målgrupper är allmänhet, vårdpersonal och veterinärer och djurägare. Fass-texter och bipacksedlar finns, förutom via Fass.se, även tillgängliga via mobila enheter som smartphones och läsplattor och som app för vårdpersonal och veterinärer. Läkemedelsföretagen ansvarar för uppdateringarna och förser vård, omsorg, apotek, patienter, allmänhet med ständigt uppdaterad information om läkemedel. LIFs Fass-team sköter drift och utveckling av portalen och apparna. Fass har under åren utvecklats till ett av Sveriges starkaste varumärken med över 4 miljoner besök per månad.  

Långtidsvikariat på Fass  

LIF söker nu en medarbetare med akademisk farmaceutisk utbildning eller motsvarande för ett vikariat på heltid från och med augusti 2019 till och med september 2020, med möjlighet till förlängning. Du kommer att ingå i ett team som idag består av fem personer. Tjänsten bygger till stor del på den farmaceutiska kompetensen med stor variation av arbetsuppgifter inom förvaltning och utveckling av Fass.  

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter: 

  • Arbeta i team med förvaltning, kvalitetssäkring och vidareutveckling av Fass 
  • I huvudsak ansvara för löpande arbetsuppgifter i Fass-verksamheten enligt årsarbetsplan t ex bevaka och hantera inkommande ärenden 
  • Delta i utvecklingsuppdrag & projekt enligt utvecklingsplan t ex bidra i behovs- och kravinsamlingsarbetet, utföra acceptanstester samt vid behov genomföra utredningar  
  • Bidra med sakkunskap inom det farmaceutiska området t ex i olika typer av projekt, delta på utställningar & konferenser samt på interna såväl som externa möten. 

Kvalifikationer 

Du bör vara en flexibel och operativ person som tycker om att arbeta såväl självständigt som i tätt samarbete med kollegor och externa samarbetspartners. Du bör ha erfarenhet från farmaceutiskt arbete inom läkemedelsbranschen, apotek, hälso- och sjukvård och/eller myndighet. Du har ett starkt intresse av att verka i gränsytan mellan IT och farmaci, är noggrann och analytisk, och behärskar såväl svenska som engelska i tal som skrift. Du planerar och organiserar ditt arbete på ett strukturerat sätt. 
 

Meriterande är: 

  • Kunskap om informationsflöden i system inom hälso- och sjukvårdsområdet 
  • Kunskap om regulatoriska krav inom läkemedelsbranschen 
  • Erfarenhet av projekt-, förvaltnings- och utvecklingsarbete av system från ett verksamhetsperspektiv 

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Ansökan ska vara LIF tillhanda senast den 29 april 2019. 

Har du frågor? Kontakta Anna Wessling som är chef för Fass. Dina ansökningshandlingar – personligt brev och CV - skickar du till anna.wessling@lif.se. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Vikariatet är baserad i centrala Stockholm. Tillträde i augusti efter överenskommelse. 

 

 

Läkemedelsindustriföreningens Service AB, LIF är branschorganisationen för forskande läkemedelsföretag verksamma i Sverige. LIF företräder ca 90 företag vilka står som tillverkare för ca 80 % av alla läkemedel som säljs i Sverige. LIF är även en service organisation för att stödja sina medlemsföretag. Webbsidor som drivs och utvecklas av LIF är bl a LIF.se, Fass.se, Reklamera läkemedel.se och webbtidningen LIFe-time.se.