X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Kommissionen för jämlik hälsa inleder arbetet

21 augusti 2015

Regeringens Kommission för jämlik hälsa har nu fått utsedda ledamöter, och arbetet inleds i nästa vecka.

– Regeringens mål att "sluta de påverkbara hälsoklyftorna inom en generation" är ambitiöst och lovvärt, säger LIFs VD Anders Blanck. Det är därför bra att Kommissionens arbete nu kan komma igång.

– Ojämlik hälsa har många orsaker, inte minst olika socioekonomiska faktorer. Det är bra att regeringen nu tar ett brett grepp. Den ojämlika sjukvården har uppmärksammats och diskuterats under flera år, och är tveklöst en av huvudpunkterna för att uppnå regeringens målsättning. Här finns mycket arbete redan gjort. LIF och Cancerfonden initierade den tidigare Kommissionen för jämlik vård, som lämnade sin slutrapport under första halvåret i år. Den rapporten är ett bra underlag, som vi hoppas ska ingå i underlaget som regeringens Kommission kan utnyttja.

 

 

Bild: "Rosenbad 2006" by Holger.Ellgaard - Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Rosenbad_2006.jpg#/media/File:Rosenbad_2006.jpg