X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Jan-Olof Jacke ny vd för Svenskt Näringsliv

13 juni 2018

Jan-Olof Jacke blir ny vd för Svenskt Näringsliv. Han efterträder Carola Lemne senare under året.

- Vi som arbetar med att stärka Life Science-sektorn i Sverige är mycket nöjda med att Svenskt Näringsliv kommer att ledas av en person med stor erfarenhet från ett av våra internationella läkemedelsbolag, säger Anders Blanck, vd LIF. Life science-sektorn är viktig för svensk export men också för att utveckla vården och erbjuda svenska patienter nya behandlingar och läkemedel.

Jan-Olof Jacke har sedan 1999 haft flera olika positioner inom AstraZeneca och är sedan 2013 vd för AstraZeneca Sverige.

- Vi har många utmaningar i Sverige när det gäller att fortsätta vara attraktiva för de stora internationella läkemedelsföretagen och deras investeringar. Jan-Olof Jackes kunskap om vad kunskapsintensiva verksamheter behöver för att kunna fortsätta utvecklas tror jag är viktig när det handlar om att få politiker och beslutsfattare att se kopplingen mellan en stark närvaro av en forskande läkemedelsindustri i Sverige och vår förmåga att erbjuda en högkvalitativ och modern sjukvård, menar Anders Blanck.