X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Gemensamma ansträngningar nödvändiga för att motverka antibiotikaresistens

24 februari 2017

Tillsammans med Socialdepartementet och Storbritanniens ambassad genomförde LIF den 24 februari ett seminarium om antibiotikaresistens. Deltagarna, som bland andra bestod av sjukvårdsminister Gabriel Wikström, den brittiska professorn Sally Davies samt David Payne från läkemedelsföretaget GSK, var eniga om att pilotprojektet som syftar till att prova nya sätt att ersätta framtagande av nya antibiotika bör genomföras så snart som möjligt.

Under förra året lade LIF fram ett förslag till ny ekonomisk ersättningsmodell för antibiotika. Modellen syftar till att frikoppla användningen från ersättningen till läkemedelsföretagen. Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket TLV och Folkhälsomyndigheten kommer inom kort med sin slutrapport om ersättningsmodeller. Därefter tar sjukvårdsminister Gabriel Wikström ställning till hur frågan tas vidare.

 

Sammanfattande film från seminariet

 

 

Film från seminariet