X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Nominera till Guldpillret 2022

17 maj

Nu öppnar nomineringen till årets upplaga av Guldpillret där insatser som gjort läkemedelsanvändningen bättre och säkrare för patienterna belönas med 100 000 kronor. Nomineringstiden pågår till den 2 september. Det går att nominera både egna och andras projekt.

Här är några exempel på områden som kan belönas.

  • Nya arbetssätt och metoder som förbättrar kvaliteten och säkerheten i läkemedelsanvändningen och leder till ökad patientsäkerhet.
  • Tjänster och teknik som ökar kunskapen om läkemedel hos personal och patienter och minskar risken för felaktig läkemedelsanvändning.
  • Forskning som bidrar till en förbättrad läkemedelsanvändning.


Pristagarna utses av en jury. I sin bedömning tittar de bland annat på innovationshöjd, om arbetet har resulterat i bättre kvalitet och nytta för patienterna och hur skalbart projektet är. 

Nominera till Guldpillret 2022

Nomineringstiden pågår till och med den 2 september. Det går att nominera både egna och andras projekt. Skicka in nomineringen här.

Om Guldpillret

Utmärkelsen Guldpillret ska stimulera medarbetare som arbetar med läkemedel, i sjukvård, på apotek, hos myndigheter, i läkemedelsbranschen eller andra organisationer, att hitta recept för en bättre läkemedelsanvändning och färre läkemedelsskador. 

Priset har instiftats av Läkemedelsförsäkringen i samarbete med Dagens Medicin och Läkemedelsmarknaden.