X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Lif kommenterar den ryska invasionen av Ukraina

24 februari

– Vi är djupt oroade över det oprovocerade ryska militära angreppet mot Ukraina och dess följder för befolkningens liv och hälsa, samt över risken för att situationen eskalerar ytterligare, säger Lifs vd Anders Blanck.

Han understryker att det nu är viktigt att tillgången till läkemedel och andra produkter som hälso- och sjukvården i Ukraina behöver kan säkras.

– Det går inte att i dag överblicka konsekvenserna av Rysslands agerande och de hårda sanktioner mot landet som kommer att följa från EU, USA och andra länder. Utveckling och produktion av läkemedel är i dag helt globaliserad och beroende av fungerande försörjningskedjor. Därför är det viktigt att EU vid övervägande av nya sanktioner väger in eventuella följder för företagens möjligheter att producera läkemedel som patienter behöver.