X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Dags att nominera till Guldpillret 2021

17 maj

Nu öppnar nomineringen till årets upplaga av Guldpillret där insatser som gjort läkemedelsanvändningen bättre och säkrare för patienterna belönas med 100 000 kronor. Nominera ditt eget eller någon annans projekt senast den 29 augusti.

Här är några exempel på områden som kan belönas med Guldpillret.

  • Nya arbetssätt och metoder som förbättrar kvaliteten och säkerheten i läkemedelsanvändningen och leder till ökad patientsäkerhet.
  • Tjänster och teknik som ökar kunskapen om läkemedel hos personal och patienter och minskar risken för felaktig läkemedelsanvändning.
  • Forskning som bidrar till en förbättrad läkemedelsanvändning.

Bakom Guldpillret står Läkemedelsförsäkringen i samarbete med tidningen Dagens Medicin. Pristagarna utses av en jury. I sin bedömning tittar juryn bland annat på innovationshöjd, om arbetet har gett resultat i form av bättre kvalitet och nytta för patienterna samt hur skalbart projektet är.

Prisutdelning

Årets pristagare kommer att presenteras torsdagen den 30 september i direktsändning på ett webbinarium om läkemedel i sjukvårdens vardag. Programmet tar upp en rad aktuella frågor på agendan för arbetet med att göra läkemedelsanvändningen bättre och säkrare.


Nominera till Guldpillret 2021

Nomineringstiden startar den 5 maj och pågår till den 29 augusti. Det går att nominera både egna och andras projekt. Anmäl bidraget här.