X

Din webbläsare stödjs inte längre!

Din webbläsare, Internet Explorer, är för gammal och stödjs inte längre av detta verktyg. Vänligen uppdatera din webbläsare till Microsoft Edge, Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Experter samtalar om corona

2 november 2020

Vad har vi lärt oss under tio månader med coronapandemin, hur kommer den fortsatta smittspridningen att utvecklas, och vad händer när det väl finns godkända vacciner mot det nya coronaviruset? Dessa och många andra frågor diskuteras i ett spännande samtal på Lif med experterna Gustaf Christoffersson, immunolog och virusforskare vid Uppsala Universitet, och Johan Brun, senior medicinsk rådgivare på Lif, lett av Kent Björkqvist, Lif kommunikation.

I videon diskuterar experterna allt ifrån virusets grundläggande egenskaper till hur en kommande vaccinationskampanj kan utvecklas. Har viruset blivit snällare via mutationer, eller finns det risk att viruset kan bli ännu farligare?

Gustaf Christoffersson och Johan Brun resonerar också kring läget i slutet av oktober, då vi åter igen ser hur smittspridningen stänger ned stora delar av Europa. Gör vi rätt i Sverige som inte stänger ned, och är den svenska strategin långsiktigt hållbar?

Experterna samtalar också kring utvecklingen av vacciner, och de enorma utmaningar som hela världen står inför när vaccinationer av stora befolkningsgrupper väl kan inledas.

Gustaf Christoffersson och Johan Brun är överens om att vi alla måste vara införstådda med att coronaviruset är här för att stanna. Om några år kan det bli lika naturligt att ta en årlig corona-spruta som att ta influensavaccin. Vi måste lära oss att leva med det nya coronaviruset.

Foto på kontaktpersonen
Johan Brun Senior medicinsk rådgivare

Senior medicinsk rådgivare