Integritetspolicy

LIFs integritetspolicy innefattar webbplatsens användande av Cookies och dina personuppgifter. Policyn är till för att du ska veta vilka Cookies som sätts i din dator, surfplatta och mobil samt vilka personuppgifter som sparas.

Cookies

LIFs webbplats innehåller cookies. Cookies är små textfiler som lagras i besökarens dator. Tekniken, som är många år gammal och väl använd på väldigt många webbplatser på Internet kan t.ex. användas för att spara information om olika val man gör på en webbsida, till exempel språk, version och statistik. Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft i Sverige den 25 juli 2003, så ska alla som besöker en webbplats där cookies används få information om att webbplatsen innehåller cookies, vad dessa cookies används till och hur cookies kan undvikas. LIFs webbplats utgår även från Post- och telestyrelsens vägledning i användandet av cookies och följer denna utveckling noga för att ligga i linje med kommande praxis, rekommendationer och riktlinjer.

LIFs webbplats använder följande cookies:

  • Cookies som lagras lokalt i datorns primärminne, men som inte sparas när du stänger av din webbläsare, så kallade session-cookies. LIFs webbplats använder den här typen av cookies för att underlätta navigering. Slår du av användningen av dessa, så kommer flera funktioner att sluta fungera.
  • Cookies som sparas på din dator eller mobiltelefon för att få en bättre webbstatistik. Vi vill kunna se hur LIFs webbplats används i syfte att förbättra för våra dig och våra besökare. Vi lagrar ingen information som kan identifiera dig som person och denna cookie används enbart för att kunna känna igen vad som görs på denna webbplats.
  • Cookies från tredje part vilket i detta fall används när du delar information i sociala medier. En tredjepartscookie sätts av det sociala mediet vilket innebär att informationen endast kan ses och administreras av det sociala mediet. Exempel på företag som använder tredjepartscookies är Twitter och Facebook.
  • Vi använder Youtube som kanal för uppladdning och visning av film på webbplatsen. När du väljer att spela en film sätts dessa cookies.

Radera cookies

De flesta webbläsare är inställda så att de accepterar cookies. Du kan ändra inställningarna så att du antingen helt blockerar cookies eller så att du blir varnad när en cookie sparas på din dator. Läs mer om hur du gör i din webbläsares hjälpfunktion. Olika webbläsare har också olika sätt att ta bort cookies på. Om du är osäker på hur du hittar rätt information om detta, gå in på webbläsarens hjälpavsnitt och sök efter "cookies".

Tänk på att om du avaktiverar cookies kan detta påverka din upplevelse och navigering på webbplatsen. Du kanske inte kan utnyttja vissa funktioner eller tjänster.

Behandling av dina personuppgifter

Vi värnar om att skydda din personliga integritet. När du fyller i ett formulär på vår webbplats sparar vi dina personuppgifter. Formulären används när du till exempel anmäler dig till en utbildning eller när du beställer tryckt material från oss. Skälet till att personuppgifterna lagras är för att vi ska kunna nå dig inför en utbildning eller skicka beställt material till dig eller ditt företag. Om du får informationsmail utan att du valt att prenumerera behandlar vi dina personuppgifter i form av namn, e-postadress, arbetsgivare och befattning för att kunna tillhandahålla dig information avseende LIFs verksamhet. Om du innehar offentligt politiskt uppdrag behandlas även uppgift om för vilket politiskt parti uppdraget innehas.

Hur vi behandlar dina personuppgifter

Personuppgiftslagen, PuL, syftar till att skydda att din personliga integritet inte kränks vid behandling av personuppgifter. Dina personuppgifter får endast behandlas om du har godkänt det, eller om det finns stöd i PuL eller annan lag.

Du godkänner när du skickar formuläret

Enligt PuL får vi inte registrera dina uppgifter utan ditt godkännande. När du klickar på knappen "Skicka" eller "Anmäl" i våra formulär godkänner du att vi lagrar dina uppgifter för ovanstående ändamål.

Vilka personuppgifter som sparas

Personuppgifter är uppgifter som på ett eller annat sätt kan kopplas till dig som person. Det kan vara uppgifter såsom namn, personnummer, telefonnummer, e-postadress. När du fyller i ett formulär på vår webbplats sparas de uppgifter du anger.

Dina rättigheter enligt PuL

Enligt PuL har du rätt att begära att felaktiga personuppgifter ska rättas, blockeras eller raderas. Du har även rätt att en gång per år, gratis, begära skriftlig information, ett så kallat registerutdrag, om vilka personuppgifter som vi behandlar om dig genom att skicka en skriftlig undertecknad ansökan till vår adress nedan. Märk ansökan med "Begäran om registerutdrag".

Läkemedelsindustriföreningens Service AB, 556170-1268, är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter som du lämnar när du fyller i kontaktformulär på webbplatsen.

Adress: Läkemedelsindustriföreningens Service AB, Box 17608, 118 92 Stockholm.

Läs mer om personuppgiftslagen på Datainspektionens webbplats.